петак, 17. мај 2024.

Концерт италијанског виолинисте у Историјском музеју

Историјски музеј Србије и удружење „Unica art” организују у уторак, 21. маја, у 20 часова, концерт госта из Италије, виолинисте Андрее Кардиналеа. Андреа Кардинале је током досадашње каријере наступао на готово свим континентима, а заједно са италијанским филхармонијским оркестром сачињеним и од музичара из Србије наступио је и у оквиру прошлогодишње турнеје у Кини, коју је организовало удружење „Unica art” с партнерима.

Реализацију концерта је помогао Италијански институт за културу у Београду, а одржава се под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

На програму петнаестог концерта у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” су композиције Никола Паганинија, а поред њих, као препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј” биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије. Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту морају да резервишу место на телефон 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије. Такође, на каналу Историјског музеја Србије налазе се и сви снимци концерата претходних сезона циклуса „Музиком кроз музеј”.

У Историјском музеју Србије у току је изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете сваког дана, осим понедељка, од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова).