петак, 17. мај 2024.

Концерт „Леонтина и ДКЦБ” у оквиру манифестације „Београдски дани породице”

У оквиру манифестације „Београдски дани породице”, у недељу, 19. маја, од 15 часова ће на бини постављеној у Арт зони у Студентском парку бити одржан концерт „Леонтина и ДКЦБ”, што је уједно и назив новог це-деа у продукцији Дечјег културног центра Београд. Заједно са Леонтином наступиће и Дечји хор „Чаролија”.

Ново аудио-издање ове градске институције културе за децу представља избор песама са фестивала „Дечје београдско пролеће”, у интерпретацији Леонтине Вукомановић, уреднице овог фестивала од 2016. године. На текстове чувених песника, Љубивоја Ршумовића, Бранка Стевановића, Слободана Станишића и других, настале су песме које су компоновали Зоран Христић, Миња Субота, Војкан Борисављевић, Радослав Граић, Сања Илић и други значајни композитори. Све песме на диску прате дечји хорови – Дечји хор „Чаролија” и Хор Дечјег културног центра Београд.

Први пут нови це-де под називом „Леонтина и ДКЦБ” биће представљен најмлађој публици и њиховим породицама управо на „Београдским данима породице”, када ће директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић поклонити музички диск најмлађима у публици.