четвртак, 23. мај 2024.

Шапић: Општина Гроцка добија мултифункционалну спортску халу и озбиљан спортски комплекс са теренима и базеном

Када смо прошле године одвајали новац за капиталне пројекте, циљ нам је био да у општини Гроцка направимо озбиљан спортски комплекс који ће моћи да задовољи потребе читаве Гроцке, пре свега младих људи који се баве спортом. Обишли смо радове и требало би да хала буде завршена за четири до пет месеци. У сваком случају, важно је да се зна где одлазе средства које Град опредељује за овакве капиталне пројекте. На простору иза хале у плану је да се направе спортски терени и базен, које ће финансирати Град, иако нас је тренутно успорио Привремени орган, као и привремено финансирање. Надамо се да ће након 2. јуна и то да се среди. Најважније је то да ће Гроцка добити репрезентативну, мултифункционалну, спортску халу где ће се одржавати различите спортске манифестације и која ће имати ФИБА сертификате, па ће ту моћи да се организују и међународна такмичења, истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, током обиласка радова на завршетку спортске хале у Гроцкој и додао:

– Надам се да ћемо доћи на јесен да отворимо спортску халу и да ћемо до тада већ увелико имати завршени пројекат за изградњу базена и спортских терена. Када се заврше хала и пројекат изградње поменутих терена и базена, моћи ћемо да кренемо у изградњу будућег лепог спортског комплекса који се налази на прелепој локацији, овде уз реку. Сигуран сам да ћемо за годину-две, када хала већ увелико буде у употреби, моћи да се похвалимо спортским капацитетима које ће користити, пре свега, млади из Гроцке, али и сви други који овде буду долазили – рекао је он.

Шапић је напоменуо да ће у новој хали грађанима бити обезбеђени бесплатни термини за тренирање различитих спортова.

Напомена: видео-материјал са догађаја можете преузети са линка: 

https://wetransfer.com/downloads/069805d2da1720578c2712f1f828b62020240523115752/8a7e1baaeaf6ad0ecce2a9e1e07332d020240523115811/fdb805