петак, 24. мај 2024.

Отворен дводневни сајам средњих школа у Земуну

У организацији Градске општине Земун, данас је отворен Сајам средњих школа у сали Канцеларије за младе у Косовској 9 у Земуну, саопштавају из ове градске општине. 

Сајам ће трајати и 25. маја, оба дана од 10 до 18 часова, са свим образовним профилима Медицинске школе „Надежда Петровић”, Правно-биротехничке школе „Димитрије Давидовић”, Електротехничке школе „Земун”, Политехнике – школе за нове технологије и Економске школе „Нада Димић”. 

Првог дана сајма штандове је обишао председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и том приликом подсетио да Земун баштини дугу и богату образовну традицију коју Општина негује и прати, за шта је и пример организација оваквих манифестација од 2019. године.

– Земун је једна од ретких средина која на својој територији има седам средњих стручних школа, а на које су упућени и ђаци из Београда, Срема и Посавине. Сајам је идеално место да се детаљно информишу о свом будућем усмерењу, изабраној школи и жељеном образовном профилу – истакао је Гајић.

Штандове су већ првог дана Сајма средњих школа групно посетили ученици завршног разреда Основне школе „Сутјеска”. Гужва се очекује у поподневним часовима после наставе, као и у суботу јер је нерадни дан.

Школе су се потрудиле да се представе у најбољем светлу, те су ученици Медицинске школе „Надежда Петровић” заинтересованима мерили крвни притисак и фактор коагулације крви, док је посебно занимљиво било на штандовима на којима су представљени бројни одсеци Политехнике, од роботике, мехатронике до техничара рециклаже, новог профила који ова школа за нове технологије уводи у наставу у наредној школској години.