уторак, 28. мај 2024.

Почела примопредаја изборног материјала за изборе у Београду

Започела је примопредаја изборног материјала између „Службеног гласника” и координатора Градске изборне комисије, рекао је Зоран Лукић, председник ГИК-а, који је јутрос присуствовао овом догађају. 

– У изборном материјалу, поред гласачких листића, налази се сав остали потребан материјал за одржавање избора у Београду 2. јуна. Ту су паравани, контролни листови, записници о раду, постери и остали потребан материјал. Процедура је таква да ће координатори ГИК-а сав материјал однети у општине и тамо под пуним обезбеђењем обавити пребројавање листића, паковање у вреће и разврставање по бирачким местима, да би у петак били подељени бирачким одборима. У недељу, на дан гласања, бирачки одбори ће донети изборни материјал на гласачка места и у 7 часова избори могу да почну – рекао је за Беоинфо Зоран Лукић.

У Београду за предстојеће изборе има 1.265 бирачких места, а број уписаних бирача износи 1.602.112. На Збирној изборној листи за изборе за одборнике Скупштине Града Београда, расписане за 2. јун, налази се четрнаест изборних листа.