уторак, 28. мај 2024.

Школски рецитал „Обично необичан дан” у школи „Ратко Митровић”

Школски рецитал „Обично необичан дан” одржаће се данас у 17 часова у холу Основне школе „Ратко Митровић” на Новом Београду, саопштено је из организације Пријатељи деце општине Нови Београд.

У оквиру програма биће отворена изложба награђених радова конкурса 30. Дечје карикатуре „Мали Пјер” и додељене дипломе и награде ученицима основних школа Новог Београда.

На конкурсу 30. Дечје карикатуре „Мали Пјер” учествовало је 227 ученика, по пропозицијама један ученик – један рад, затим 44 професора разредне наставе и 16 професора ликовне културе, укупно 60 наставника, сарадника из основних школа Новог Београда.

Под покровитељством Министарства просвете реализована је 30. Дечја карикатура „Мали Пјер”, а школски рецитал, као део пројекта „Млади у свету уметности”, под покровитељством Градске управе Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину, са циљем да се пружи могућност деци и младима да се креативно изражавају у области литерарног и ликовног стваралаштва и музичке културе. Организатори су Пријатељи деце општине Нови Београд, наводи се у саопштењу.