уторак, 28. мај 2024.

Традиционална акција чишћења Савског приобаља и шеталишта

Поводом Међународног дана реке Саве, ЈВП „Србијаводе” и Општина Савски венац, уз подршку Министарства заштите животне средине и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, данас су спровели традиционалну заједничку акцију чишћења шеталишта и приобаља реке Саве под називом „Нека река Сава буде плава”.

Како је саопштено из Општине Савски венац, уз помоћ великог броја грађана и градских комуналних предузећа, у акцији су учествовали и директор ЈВП-а „Србијаводе” Горан Пузовић, председник општине Савски венац Милош Видовић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Мартиновић.

Очишћена је обала од Чукаричког рукавца испод Моста на Ади до сплава Речне полиције, а у акцији је сакупљено неколико тона разноразног отпада, који је адекватно разврстан, одложен и рециклиран.

– Ова акција спроводи се од 2019. године на понос свих грађана који поред реке проводе своје слободно време. Ми смо дужни да бринемо о Сави, да се одговорно односимо према животној средини и наставићемо сличним акцијама да доприносимо да Савски венац буде лепши и чистији – поручио је Видовић.

У склопу акције организоване су едукативне и спортске радионице за најмлађе, који су бојењем, заједно са запосленима ЈВП-а „Србијаводе”, учили о битним појмовима као што су реке, поплаве, загађење, отпад и рециклирање.