sreda, 7. septembar 2016.

Nikodijević: Beograd dobija dvorane za streljaštvo i gimnastiku

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak primili su danas predstavnike Streljačkog i Gimnastičkog saveza Beograda povodom obećane izgradnje dvorana za streljaštvo i gimnastiku. 

Ovo je bio prvi operativni sastanak čiji je cilj da se sa predstavncima pomenutih sportova zajednički dođe do rešenja koje bi bilo najbolje za strelce i gimnastičare, koji u Beogradu trenutno nemaju dvorane za pripreme i takmičenja. 

– Grad Beograd želi da ulaže u sportsku infrastrukturu, što je u skladu sa Programom razvoja sporta u naredne tri godine koji je usvojen od Skupštine Grada Beograda 2015. godine. Zajedno sa Sekretarijatom za urbanizam biće odabrane adekvatne lokacije i urađeni projekti, kako bi tokom 2017. godine počela izgradnja ovih objekata, a već 2018. godine bi bili spremni za korišćenje – istakao je Nikodijević. 

On je dodao da je ideja Grada Beograda da, u saradnji sa Sekretarijatom za sport, svi sportovi budu zbrinuti odnosno da svi koji žele da se bave sportom dobiju odgovarajuće uslove.   

U Beogradu trenutno postoji 14 gimnastičkih klubova, koji se susreću sa brojnim infrastrukturnim problemima. Nijedna od sala koje gimnastičari koriste nisu dobro opremljene, a ni u streljaštvu nije mnogo bolja situacija. 

– Gimnastika je strateški veoma bitna jer je bazični sport, poput atletike i plivanja, te je zbog toga neophodno da ima svoj trenažni centar. Sa druge strane, strelci nas gotovo na svakom velikom takmičenju obraduju medaljama i postojanje dvorane je neophodno za ostvarivanje vrhunskih rezultata – rekao je Gak. 

Predstavnici Streljačkog i Gimastičkog saveza Beograda izneli su svoje viđenje trenutne situacije i tom prilikom naglasili šta je sve potrebno od pratećih sadržaja i opreme u dvoranama, koje će nesumnjivo pospešiti razvoj ovih sportova, a gotovo sigurno i doprineti većem broju vrhunskih rezultata naših sportista.