nedelja, 18. septembar 2016.

Bez problema i incidenata: Završena Parada ponosa

Ovogodišnja šetnja u okviru Parade ponosa završena je u centru Beograda, nakon što su učesnici prošetali od Slavije do Trga republike, a okupljanje je proteklo bez incidenata i problema, izjavio je direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš. 

Tokom prethodnih nekoliko dana urađene su velike pripreme sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i gradskim komunalnim preduzećima, kako bi planirane aktivnosti na gradskim ulicama protekle uz minimum remećenja sugrađana, ali i kako bi strogi bezbednosni kriterijumi bili ispoštovani. 

– Na skupu nije bilo incidenata, aktivnosti naših komunalnih preduzeća počele su pre 40 sati, sukcesivnim sređivanjem trase, uklanjanjem sitnog rastresitog materijala, pregledom parkova, privremenim izmeštanjem sudova za smeće, a od ranih jutarnjih časova, negde oko 250 radnika postavilo je saobraćajnu signalizaciju. U pitanju su dva kilometra zapreka za mase, 200 prečki i niz drugih neophodnih sadržaja koji su omogućili održavanje skupa – istakao je Glavaš. 

On je precizirao da su linije JGP bile izmeštene do 16 časova, dok je saobraćaj u celosti vraćen u normalu u 15.40 na celoj teritoriji grada. Trasa je sukcesivno puštana od 13 časova, odnosno sa prolaskom začelja kolone i to je prvi put na ovaj način koordinirano sa MUP-om.

– Sukcesivno je takođe vršeno i čišćenje trase i uklanjanje  postavljenih sadržaja. Treba posebno istaći aktivnosti koje su izvela preduzeća JKP „Beograd-put“, JKP „Gradska čistoća“, JKP „Zelenilo – Beograd“, JKP „Javno osvetljenje“, „Elektroizgradnja“, JKP GSP „Beograd“ i JKP „Beogradski vodovod i kkanalizacija“. Takođe, ističemo veliki doprinos bezbednosti Policijskoj upravi za Grad Beograd, jedinici Žandarmerije, Jedinici 92, Konjičkoj brigadi, Upravi saobraćajne policije i ostalim činiocima bezbednosti današnjeg skupa. Hvala Beograđanima koji su pokazali veliko razumevanje da se ovaj skup održi na našim ulicama bez bilo kakvih incidenata i provokacija – dodao je Glavaš.