petak, 4. maj 2018.

Gradonačelnik obišao rekonstruisani Gradski park u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas rekonstruisani Gradski park u Zemunu i tom prilikom podsetio da je u prethodne četiri godine u srpskoj prestonici uređeno više od 200 zelenih površina. Mali je najavio i nove sadržaje u parku „Ušće“, kao i početak radova na postavljanju velikog panoramskog točka.

Gradonačelnik je istakao da su radovi na rekonstrukciji Gradskog parka u Zemunu počeli u oktobru, kao i da je za tu namenu izdvojeno 60 miliona dinara.

– Uređena je površina od oko 35.000 kvadratnih metara, obnovljene su zelene površine, posađena stabla, postavljene nove klupe, dok su staze i prilazi spomenicima asfaltirani. Dečje igralište ima nove rekvizite, koji su urađeni po najnovijim standardima. Građani Zemuna i Beograda dobili su na korišćenje još jednu obnovljenu zelenu površinu – rekao je Mali.

On je podsetio na nedavno rekonstruisani Pionirski park koji, kako je rekao, izgleda odlično.

– Osim Pionirskog parka, potpuno novi izgled sa mnoštvom terena i drugih sadržaja dobio je i park "Ušće". Uskoro će biti otvorena dva terena za mali fudbal, ali sa travnatom podlogom, dok su radovi na izgradnji biciklističke i atletske staze u toku. Radovi na rekonstrukciji parka "Ušće", koji se odvijaju na 88 hektara, predstavljaju samo deo aktivnosti koje sprovodimo kako bi naš grad bio zeleniji i humaniji – dodao je gradonačelnik.

Mali je najavio i nove investicije koje bi umnogome trebalo da upotpune turističku ponudu našeg grada.

– Sa tom politikom ćemo nastaviti, pošto nas najveće investicije u narednih pola godine očekuju upravo u  parku "Ušće". Očekuje nas postavljanje velikog panoramskog točka koji će bez sumnje biti nova turistička atrakcija našeg grada, a do kraja godine ćemo početi i sa izgradnjom gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom Ušće – zaključio je Mali.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević je istakao da Gradski park u Zemunu datira još iz 1886. godine.

– Rekonstrukcija ovog parka predstavlja jedan segment strateškog plana opštine vezanog za uređenje centralnih delova opštine. Sve ulice koje vode ka Kuli Gardoš, gde je prošle godine bilo više od 50.000 turista, biće popločane kaldrmom – rekao je Kovačević.

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević, kao i čelnici opštine Zemun.