četvrtak, 7. jun 2018.

Dr Zoran Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda

Gradski obdbornici usvojili su na današnjoj sednici Skupštine grada odluku da gradonačelnik srpske prestonice bude prof. dr Zoran Radojičić. Za njegovog zamenika izabran je Goran Vesić, a za članove Gradskog veća izabrani su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Stevo Marušić, Miloš Dangubić, Gavrilo Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević, Vladimir Jestratijević, Slobodan Šolević i Milan Janković.

Zahvalivši odbrnicima Skupštine grada, novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je svestan da je ispred njega veoma težak posao.

– Čast mi je što ste me podržali i učiniću sve da to poverenje opravdam. Biću gradonačelnik svih Beograđana i onih koji jesu i onih koji nisu glasali za mene. Trudiću se da svi budu zadovoljni i da svi osete veliko poboljšanje u svakodnevnom životu. Radićemo kao kompaktan tim, nastojeći da zajednički ostvarimo ciljeve koje smo obećali. Ja sam čovek kompromisa, neko ko hoće da nađe alternativu i mislim da ima prostora da svi zajedno nađemo zajedničke interese. Vrlo sam ponosan što je moj prethodni rad dobro ocenjen, ali sam svstan i toga da vaše poverenje moram da opravdam i u narednom periodu – kazao je Radojičić. 

Prema njegovim rečima, prvi i jedan od glavnih koraka je da napravimo dobar tim koji će rešavati problem po problem.

– U razgovoru sa građanima čuo sam da žele unapređenje zdravstvene zaštite u Beogradu, na čemu ćemo sigurno raditi zajedno sa Ministarstvom zdravlja – naveo je Radojičić.