ponedeljak, 12. avgust 2019.

Bogat program na „Zemun Festu”

Koncertom Larisa Kvartet benda i projekcijom novog ostvarenja Pedra Almodovara „Bol i slava” na Velikom trgu u Zemunu 17. avgusta biće otvoren „Zemun Fest”, najavili su danas organizatori na konferenciji za medije u Zemunu. 

Tokom sedam dana festivala, sve do 23. avgusta biće prikazano 10 filmova, a posetioci će biti u prilici da uživaju u teatru na otvorenom.

Grupe „Galija” i „Vampiri” sviraće pred publikom u Zemunu, a u posebnoj dečijoj zoni biće organizovane predstave, radionice mozaika, slikarstva, škola fotografije i filma i drugi sadržaji.

Vršilac dužnosti podsekretara za sport i omladinu iz Organizacionog odbora festivala Nikola Rajičić napominje da će peto izdanje „Zemun Festa” doneti sadržajniji i bogatiji program nego što je to bio slučaj do sada.

– Filmovi koje će publika videti osvajali su važne nagrade na međunarodnim filmskim smotrama. Imamo i ostvarenja iz domaće kinematografije, ali i umetničke filmove iz Evrope zahvaljajući EU Info centru u Beogradu – naglasio je Rajičić. 

Među najavljenim ostvarenjima našli su se i filmovi „Juče”, u režiji Denija Bojla, „Poslednji Srbin u Hrvatskoj”, u režiji Predraga Ličine, „Tišina drugih” Almudena Karasenda, „Stranac u raju” Gvida Hendriksa, a posebna poslastica za ljubitelje jugoslovenske kinematografije predstavljaće projekcija remasterizovanog klasika „Ljubav i moda”, u režiji Ljubomira Radićevića.

Novi segment festivala od ove godine čine koncerti poznatih pop-rok sastava. Grupa „Galija” nastupiće 19. avgusta, a lider benda Neša Galija poručuje da ima lični odnos prema nastupu jer je živeo u Zemunu. Aleksandar Eraković, lider sastava „Vampiri” koji nastupaju 18. avgusta, rekao je da njegov bend sledeće godine obeležava 30 godina od nastanka i da će koncert u Zemunu biti romantična retrospektiva njihovog delovanja. 

U pozorišnom programu „teatra na otvorenom” biće odigrane tri predstave „Kara Tavan”, „Deset naprema jedan” i dečja predstava „Robin Hud”. 

Festival zatvara nastup beogradskog benda „VIS Limunada”, koji oživljava estetiku i atmosferu šlagera šezdesetih godina prošlog veka. 

Festival su podržali Gradska opština Zemun, Kancelarija za mlade Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za kulturu, Sekretarijat za privredu, a od ove godine i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.