četvrtak, 14. novembar 2019.

Puštena dekorativna rasveta na Brankovom mostu

Dekorativna rasveta na Brankovom mostu u Beogradu, koji je osvetljen sa 346 reflektora, večeras je puštena u rad, čime je najavljeno sutrašnje puštanje novogodišnje rasvete u srpskoj prestonici, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je u izjavi za medije da je taj most konačno osvetljen onako kako treba.

Kako je precizirao, Brankov most je osvetljen sa 346 reflektora sa obe strane koji su kompjuterski povezani. 

– To znači da možemo da radimo različite animacije. Trenutno se na mostu menjaju boje srpske zastave, a slično ćemo moći da radimo i kada nam dođu gosti iz drugih zemalja, u bojama zastava tih zemalja, kao i da ispisujemo određene poruke – naveo je Vesić i dodao da je osvetljenje Brankovog mosta koštalo milion evra manje nego osvetljenje na Mostu na Adi. 

Večeras je, naveo je, osvetljena i Bajrakli džamija sa 61 reflektorom i dodao da je ovo najava za novogodišnju rasvetu u Beogradu, koja će biti puštena sutra uveče na ukupno 122 lokacije.

– Ukupno ćemo postaviti 2.769 svetlećih figura, 198 svetlosnih zastora i oko 3.400 lančanica tako da će posle Madrida, Beča, Moskve i Londona, i Beograd od sutra imati novogodišnju rasvetu – naglasio je Vesić. 

Naveo je da je veoma ponosan što javna rasveta u srpskoj prestonici radi veoma kvalitetno. 

– Osim što smo osvetlili Brankov most, osvetlićemo i druge javne objekte. Osvetljena je Kalemegdanska tvrđava, što smo uradili prošle godine, kao i čitav niz drugih javnih objekata. Svaka nova fasada u gradu koja se obnavlja dobija rasvetu. Uredili smo skoro 500 fasada, a sada će ih biti još više s obzirom da smo usvojili odluku da to možemo da radimo zajedno sa stanarima – istakao je Vesić tokom promotivne vožnje brodom.