sreda, 25. decembar 2019.

Gradonačelnik Radojičić: Omogućen četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za sve parove

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je danas da će Grad Beograd finansirati četvrti pokušaj vantelesne oplodnje za sve parove koji ispunjavaju uslove konkursa. 

– Kao što sam obećao pre mesec dana, Grad Beograd je pronašao rešenje i obezbedio sredstva, pa će svim parovima koji su konkurisali za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, a nisu među prvih 100 rangiranih iako ispunjavaju uslove konkursa, biti omogućeno da uđu u proceduru – rekao je gradonačelnik Radojičić i dodao da je danas na sednici Gradskog veća ovaj predlog utvrđen i upućen na Skupštinu. 

Gradonačelnik je istakao da je na današnjoj sednici Gradskog veća ovu tačku predložio za dnevni red.  

– Veće je utvrdilo predlog i uputilo ga Skupštini na odlučivanje u petak. Vrlo sam zadovoljan jer je Veće bilo jednoglasno i pozitivno reagovalo na moj predlog. Smatram da je jako važno da Grad Beograd podrži mlade koji na ovaj način dobijaju priliku da se ostvare kao roditelji – naglasio je Radojičić. 

Predsednica Udruženja „Šansa za roditeljstvo” Sandra Jovanović istakla je kako je ovo veliki pomak za sve parove na teritoriji grada Beograda. Izrazila je pritom nadu da će se ova praksa nastaviti i u narednoj godini, te da će još veći broj parova dobiti ovu mogućnost.

– Iskoristili smo sva tri pokušaja o trošku Fonda i, nažalost, nismo uspeli. Vantelesna oplodnja je skup proces, pa nismo imali sredstava za naredne pokušaje. Ova pomoć će nam puno značiti jer u suprotnom ne bismo imali mogućnost za još jedan pokušaj. Nadamo se da ćemo ovog puta uspeti – izjavili su Mirjana i Marko iz Beograda, jedan od parova koji će moći da uđe u proces četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.