četvrtak, 10. jun 2021.

Suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje

Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” danas će sprovesti mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopštavaju iz JKP „Gradsk čistoća”. 

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje od 20.30 do 24 časa obuhvatiće lokacije: Rakovica selo, Novo groblje, Grocku uz Dunav, Brestovik – Dunavski venac 71, Ritopek, Vinču uz Dunav, SC „Surčin”, naselje Soko Salaš (dorada terena)  Barajevo – Šiljakovac, Barajevo – Vranić, Barajevo – Veliki Borak, Barajevo – Guberevac (novi teren).

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. 

Garađanima se upućuje apel da ekipama omoguće nesmetan rad, kao i da pčelari preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.