petak, 11. jun 2021.

U prigradskim opštinama akcija suzbijanja komaraca u ponedeljak

JKP „Gradska čistoća”, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine će u ponedeljak 14. juna sprovesti akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje od 19 do 24 sata.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog preduzeća, akcijom će biti obuhvaćene  lokacije: Sopot – Drlupa, Rogača, Sopot – Dučina, Stojnik, Babe, Parcani, Sopot – Guberevac, Slatina, Sibnica, Sopot – Nemenikuća, Đurinci uz Kosmaj, Barajevo – Boždarevac, Barajevo – Guncati, Barajevo – Glumčevo brdo, Ripanj, Vrčin, Banovo brdo 1, Čukarička padina, Banovo brdo, Repište, Julino brdo, Bele vode, Cerak, Cerak vinogradi, Rupčine, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kijevo, Petlovo brdo, Železnik 1, Železnik 2, Železnik 3,  Jakovo, Boljevci.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole, a prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. 

Mole se građani da radnicima omoguće nesmetan rad, a pčelari da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana, navodi se u saopštenju  JKP „Gradska čistoća”.