petak, 11. jun 2021.

Gradonačelnik Radojičić izabran za počasnog člana Srpskog lekarskog društva

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izabran je danas za počasnog člana Srpskog lekarskog društva.

On je tom prilikom zahvalio na tome što je prepoznat njegov trud i u oblasti medicine i kao gradonačelnika prestonice, te naglasio da mu ovo priznanje mnogo znači i da će učiniti sve da ga opravda.

– U obe oblasti dajem svoj maksimum, pokušavam da doprinesem koliko je to u mojoj moći. U prethodnom periodu publikovao sam četiri rada i jako sam ponosan na svoj tim i kontinuitet koji smo ostvarili u ovoj oblasti. Ovo priznanje vidim pre svega kao potvrdu onoga što pokušavam da uradim kada je reč o izgradnji „Tiršove 2”, nove dečje klinike, da bi mališani imali najsavremenije uslove za lečenje – istakao je gradonačelnik Radojičić.

On je dodao da postojeća zgrada Univerzitetske dečije bolnice u Tiršovoj ne može da pruži takve uslove pacijentima i lekarima.

– Odredili smo lokaciju za novu dečiju bolnicu i počeli su pripremni radovi. Istovremeno, mislim da mi kao medicinski radnici moramo jedni drugima da dajemo podršku kad god je to moguće i da pokazujemo solidarnost, takođe moramo da se oslanjamo jedni na druge, da pomažemo jedni drugima i budemo na istoj strani kada rešavamo probleme koje imamo – naglasio je Radojčić.

Prema njegovim rečima, ova pandemija je pokazala da se ponovo prepoznaje značaj lekara koji su i dali ogroman doprinos u borbi sa virusom korona.

– Svi zajedno možemo mnoge probleme da rešimo i to se pokazalo sada kada smo uradili sve da izađemo iz pandemije i vratimo se normalnom životu – naglasio je gradonačelnik Radojičić.