utorak, 21. jun 2022.

Nastavak tretmana suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštili su iz JKP „Gradska čistoća”.

U sredu, 22. juna, od 20 do 24 časa ekipe „Čistoće” vršiće suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na lokalitetima: Zaklopača, Vrčin, Rušanj, Beli potok, Zuce, Pinosava, Avala, Ledine, Surčin, Radiofar, Altina, Plavi horizonti, Školsko dobro, Senjak, Topčidersko brdo, Diplomatska kolonija, Dedinje i Lisičiji potok.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu ekologija@gradskacistoca.rs.