sreda, 22. jun 2022.

Ekipe „Čistoće” i sutra sprovode akcije suzbijanja komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” nastavlja akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Sutra od 20 časova do ponoći ekipe „Čistoće” vršiće suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje, ukoliko dozvole vremenski uslovi neophodni za izvođenje akcije, i to na lokalitetima: Ada Ciganlija, Makiš, Košutnjak, Hajd Park, Topčider, Bojčinska šuma, nasip kod Progara i nasip od Jakova ka Bloku 45, SC Surčin, Novo Bežanijsko groblje, Zemun polje, Batajnica, Šangaj, Busije, Ugrinovci, Bečmen, Petrovčić, Progar, Dobanovci, Jakovo i Boljevci.

Kako se navodi, preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu ekologija@gradskacistoca.rs.