petak, 5. avgust 2022.

Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u sklopu Letnje kampanje

Institut za transfuziju krvi Srbije poziva građane da daju krv jer su rezerve tokom leta niske. Krv se može dati u prostorijama ovog instituta, koji se nalazi u Ulici Svetog Save 39, radnim danima od 7 do 19 časova, a subotom i praznicima od 8 do 15 sati. 

Planiran je i niz akcija na terenu u sklopu Letnje kampanje. Tako će ekipe Instituta u ponedeljak, 8. avgusta, biti u Centru za kulturu Sopot od 9 do 13 časova, kao i ispred Gradske opštine Zvezdara od 9 do 14 sati. 

U sredu, 10. avgusta, krv se može dati u Centru za kulturu Lazarevac od 10 do 16 časova, a u četvrtak, 11. avgusta, od 10 do 14 sati u Univerzitetskoj dečjoj klinici na Savskom vencu, zatim od 9 do 14 sati ispred Starog Merkatora u Novom Beogradu i od 10 do 15 sati na Cvetkovoj pijaci, ispred mesare „Nada”. U petak, 12. avgusta, ekipe su ponovo na Zvezdari, ovog puta ispred Sportskog centra „Olimp” od 9 do 13 časova, kao i na Čukarici, ispred Doma zdravlja u Požeškoj od 9 do 14 sati.  

Dežurstsva su organizovana i tokom vikenda, i to u subotu na Otvorenom plivalištu „Košutnjak” na Čukarici od 12 do 16 sati, u „Beo zoo vrtu” na Starom gradu od 10 do 14 sati i „Imo autlet centru” u Novom Beogradu od 10 do 15 časova. U nedelju krv se može dati i u „Ritejl parku stop šop” u Borči na Paliluli od 10 do 15 časova. 

„Prihvati izazov – izvuci as iz rukava. U toku je Letnja kampanja, priključi se i ti. Budi davalac krvi i pridruži se zajedničkoj borbi za život”, poručili su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.