ponedeljak, 15. avgust 2022.

Treća grupa dece iz socijalno ugroženih porodica na oporavku

Crveni krst Beograda realizuje ove godine program oporavka dece iz socijalno ugroženih porodica iz Beograda u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac – Mitrovo Polje. Sutra u 8.30 časova na oporavak kreće treća grupa, koju čini 53 dece iz opština Lazarevac, Barajevo, Vračar, Voždovac i Novi Beograd. Istog dana, iz Mitrovog Polja se sa oporavka u večernjim časovima vraća druga grupa dece. 

Deca će u objektu Crvenog krsta Aleksandrovac – Mitrovo Polje, mestu 250 kilometara udaljenom od Beograda, opština Aleksandrovac, boraviti do 22. avgusta. Organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda su u saradnji sa osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad obavile izbor dece, uzrasta od 10 do 13 godina, iz socijalno ugroženih porodica. O mališanima će za vreme njihovog boravka u Mitrovom Polju brinuti četiri vaspitača, troje volontera i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima i sportskim aktivnostima, te kupanje u bazenu učiniće oporavak mališanima nezaboravnim.

Crveni krst Beograda je uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Infostan tehnologije” inicirao da uz julske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta sa pozivom da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za oporavak dve stotine siromašne i bolesne dece. U prvih nedelju dana ovogodišnje akcije pozivu se odazvalo 2.127 domaćinstava i uplaćeno je više od milion dinara, tačnije 1.213.272 dinara. Od 8. avgusta, pri uplati donacija za oporavak dece iz socijalno ugroženih porodica fizička lica neće plaćati provizije u Komercijalnoj banci i Poštanskoj štedionici, čime ove ustanove daju doprinos našoj akciji.

Crveni krst Beograda zahvaljuje sugrađanima na iskazanoj solidarnosti.