četvrtak, 22. septembar 2022.

Svetski dan turizma na Adi Ciganliji

Svetski dan turizma biće i ove godine obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od deset turističkih atrakcija Beograda, poznatoj po prirodnom ambijentu i brojnim sportsko-rekreativnim kapacitetima. Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra, a manifestacija će biti održana dva dana ranije, u nedelju, 25. septembra, od 11 do 17 časova, kada je očekivan veliki broj posetilaca.

Grad Beograd, Sekretarijat za privredu i Javno preduzeće „Ada Ciganlija” kao domaćini, uz podršku JKP „Beogradske pijace” i drugih partnera, organizuju ovu prezentaciju turističke ponude Ade, kao i ponude cele Srbije.

Događaj će biti održan na samom ulazu na prostoru Kamen-grada, gde će biti postavljeni promotivni štandovi izlagača, a sa bine će biti emitovani promotivni filmovi destinacija, kao i muzički program sa različitim izvođačima.

Izlagači su Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, Dunavski centar za kompetenciju, Muzej iluzija i JP „Ada Ciganlija”, kao domaćin ove manifestacije.  Javno komunalno preduzeće „Beogradske pijace” nastupa sa šest izlagača. Takođe, predstaviće se i Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”, koja će deci i mladima promovisati radionice tradicionalnih i starih zanata.

Organizatori sa zadovoljstvom pozivaju posetioce i učesnike da zajednički ponovo obeleže Svetski dan turizma na Adi Ciganliji kako bi poruka o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma, kao i doprinosu koji ovaj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja, postala još vidljivija.