petak, 23. septembar 2022.

Obilasci Novog groblja povodom „Dana evropske baštine”

Povodom manifestacije „Dani evropske baštine 2022”, koja se ove godine organizuje pod sloganom „Održivo nasleđe – čuvanje prošlosti za buduće generacije”, JKP „Pogrebne usluge” će svojim posetiocima omogućiti tri zanimljiva tematska obilaska, saopštili su iz ovog komunalnog preduzeća.

U nedelju, 25. septembra, od 11 časova posetioci će šetnjom alejama Novog groblja moći da se upoznaju sa velikim zadužbinarima i dobrotvorima pod sloganom „Priča o zadužbinarima i dobrotvorima”. Tema drugog obilaska, koji će se održati 2. oktobra od 11 časova, biće „Tragom stranaca na Novom groblju u Beogradu”, dok će treći obilazak biti organizovan 6. novembra u istom terminu i nosiće naziv „Stvarali su perom i dušom – Dok god ima mraka, biće i svanuća”.

Vreme trajanja obilazaka je 120 minuta, dok je mesto okupljanja na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50).

Kontakt telefon za grupe i pojedince je 011/2071-342 (radnim danima od 7 do 15 časova), a web-adresa info@beogradskagroblja.rs, navodi se u saopštenju.