петак, 31. март 2023.

Бесплатни вођени тематски обилазак Новог гробља

Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” Београд програмом „Трагом српских песника и књижевника” обележава десетогодишњицу тематских вођених обилазака Новог гробља, по оцени суграђана једним од најзанимљивијих и најемотивнијих програма.

Како саопштавају из овог градског предузећа, у недељу, 2. априла, посетиоци ће се подсетити великих књижевника и песника деветнаестог и прве половине двадесетог века. Поред камених белега, сетићемо се прича о чудесним љубавима које су ти велики творци духа носили у срцима, о борбама које су водили сами против свих, изгарајући за правдом и слободом. Оживеће се и прича о чувеној крчмарици Мили која је била надахнуће за једног песника, сетити се приче о љубави једног великана писане речи који није веровао да у животу може да нађе праву љубав, а недељну шетњу обележиће и друге приче које чувају наше алеје и камени сведоци времена, најављују из „Погребних услуга”.

Тематско вођење одржаће се 2. априла у 11 часова, а место окупљања је на платоу код главне капије Новог гробља (Рузвелтова 50). Бесплатни обилазак, који ће водити историчарка уметности др Виолета Обреновић, траје 120 минута. Заинтересовани се за све информације могу обратити на имејл-адресу: info@beogradskagroblja.rs, или на бројеве телефона: 011/2071-341 и 011/2071-342 (радним данима од 7 до 15 часова).