уторак, 2. јун 2020.

Градоначелник Радојичић: Београд да се развија по мери детета и здравијег града

„Настојим да се Београд развија по мери детета и у правцу здравијег града. Зато и водимо рачуна да у свим деловима Београда равномерно уређујемо девастиране зелене површине на задовољство, пре свега, најмлађих”, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, који је са председником општине Земун Дејаном Матићем присуствовао отварању дечјег игралишта у земунском насељу Нова Галеника.

Градоначелник је истакао уверење да ће нова парковска површина утицати на квaлитет живота грађана у овом делу Земуна и додао да се посебно води рачуна о равномерном развоју општине.

– Овим пројектом предвиђено је оживљавање укупно 15 неуређених зелених површина на различитим локацијама у свим земунским насељима – најавио је градоначелник.

Он је подсетио да Град Београд заједно са ЈКП „Зеленило – Београд” и другим јавним предузећима помаже београдске општине у реализацији оваквих и сличних пројеката.

– Данас на овом месту имамо прилику да видимо много деце, њихове родитеље, баке и деке који су после пандемије вируса корона искористили прилику да време проводе у природи. Због тога сам и овде, да дам подршку Општини Земун која ради одлично свој посао, као и свим другим београдским општинама које сличне пројекте већ реализују или ће их реализовати – поручио је Радојичић.

Важно је, према његовим речима, да сваки грађанин Београда реализацијом оваквих и сличних пројеката осети бољи квалитет живота.

– Земун има велике пројекте које изводи заједно са Градом и Републиком. Почела је изградња 250 станова за припаднике безбедносних служби по повољним условима. Такође, при крају су радови на земунском пристану, који ће омогућити да сјајна туристичка понуда Земуна буде доступнија, пре свега туристима који у све већем броју са река посећују нашу престоницу – указао је први човек Београда.

Матић је изразиo задовољство да се девастирана површина уредила и привела намени, како би сада била доступна свим грађанима. Захвалио је старијим суграђанима што су били дисциплиновани током ванредног стања, подсетивши да су у том периоду радници вредно радили на уређењу нове парковске површине у насељу Нова Галеника. Тренутно се, према његовим речима, изводе радови у непосредној близини у Улици Светозара Папића, као и на још неколико локација.

– Желимо да нам сваки део Земуна изгледа управо овако. Да урадимо пројекте и новац равномерно уложимо у сваки део општине – од Грмовца, Бусија па до Доњег града, како би сваки наш суграђанин био задовољан и поносан на то што живи у Земуну – закључио је Матић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски, извршна директорка ЈКП „Зеленило – Београд” Наташа Шишаковић, представници Општине Земун и бројни грађани.