петак, 23. октобар 2020.

На неколико линија измењен режим јавног превоза

Током извођења радова на прегледу и поправци трамвајске контактне мреже у Улици Јурија Гагарина, на делу од раскрснице са Улицом антифашистичке борбе до раскрснице са Булеваром Црвене армије, 24. октобра од пола сата после поноћи до 25. октобра до 3.30 часова, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Током извођења радова, трамваји са линије 7 ће саобраћати као 7Л1 на релацији: Устаничка – Булевар Милутина Миланковића /„Депо Сава”/. Током искључења напајања ИС „Смедеревски пут”, од 9 до 17 часова возила са предметне линије ће саобраћати до Омладинског стадиона.

Трамваји са линије 9 ће саобраћати као 9Л1 на релацији: Бањица – Булевар Милутина Миланковића  /„Депо Сава”/.

Трамваји са линије 11Л се укидају.

Трамваји са линије 13 ће саобраћати као 13Л на релацији: Баново брдо – Пристаниште (преко Моста на Ади).

Трамвајске линије 7Л1 и 9Л1 ће промену смера кретања на територији Новог Београда вршити кроз „Депо Сава”.

На делу трасе од окретнице у Блоку 45 до ТЦ „Ушће”, успоставља се аутобуска линија са ознаком 7А, која ће саобраћати следећом трасом: Нови Београд /Блок 45/ – Др Ивана Рибара – Јурија Гагарина – Булевар Милутина Миланковића (Антифашистичке борбе у смеру ка Блоку 45) – Милентија Поповића – Ушће – ТЦ „Ушће”.

Аутобуси са линија 6А и 7А ће дуж трасе користити постојећа аутобуска и трамвајска стајалишта ЈГП-а.

Истовремено, због искључења напајања ИС „Смедеревски пут”, сутра од 9 до 17 часова у висини окретнице „Клуз”, на деоници од Вуковог споменика до Устаничке улице, трамвајски саобраћај неће функционисати, те ће трамваји са линија 6, 7Л1 и 14 у поменутом периоду саобраћати до Омладинског стадиона, док ће бити успостављена привремена аутобуска линија 6А на релацији Вуков споменик – Устаничка.