понедељак, 25. јануар 2021.

Радојичић: Очекујемо да ће сутра бити вакцинисано око пет хиљада људи у две хале Београдског сајма

У току јучерашњег дана у Хали 11 вакцинисано је 3.200 људи, а 9.622 особе у београдским домовима здравља. Од почетка вакцинације у Београду је вакцинисано око 42.700 грађана, што говори о добром одзиву, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за РТС са Београдског сајма.

Он је нагласио да је врло задовољан што има пуно људи који желе да се вакцинишу и што су свесни колики је значај вакцинације. Градоначелник је апеловао на грађане да ипак закажу свој термин јер ће им тако бити лакше да сачекају свој ред, а како је истакао, Град ће учинити све да чекање за оне који нису заказали буде што је могуће краће. 

– Очекујемо да ће сутра око пет хиљада људи бити вакцинисано у ове две хале Београдског сајма. Максималан капацитет биће преко десет хиљада када се за то укаже потреба и када све буде профункционисало онако како то желимо. Министарство здравља је то добро организовало, а Град Београд је дао своју подршку тој организацији – истакао је градоначелник и додао да ће Хала 3 радити од 9 до 16 часова.

Градоначелник је подсетио да је на Београдском сајму пуно младих волонтера који помажу да све функционише како треба, напоменувши да постоје 24 позиције за лекаре и 28 кабина где се врши вакцинација. 

– Ова тешка борба са вирусом корона се наставља и захтева озбиљност зато што се вирус није предао, већ се појавио и нови сој. Ова вакцина делује и против тог соја вируса, тако да верујем да ћемо уз наше одговорно понашање и целу организацију успети да се изборимо са тим – истакао је градоначелник.

Он је посебно нагласио да нема опуштања, да је потребно да се и даље носе заштитне маске и спроводе епидемиолошке мере и да ћемо, као и до сада, наставити одговорно да се понашамо.