уторак, 26. јануар 2021.

Никодијевић: Отварамо нове пунктове за вакцинацију

Хала 3 на Београдском сајму од данас ће радити у пуном капацитету и очекујемо да ће на Београдском сајму моћи да се вакцинише између осам и десет хиљада људи, изјавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић за РТС са Београдског сајма.

– Упоредо са Халом 3 ради и Хала 11, тако да смо створили услове да много већи број људи на сајму може да буде вакцинисан. У току јучерашњег дана око 3.660 људи је примило вакцину, 1.130 у Хали 3. Ова новоотворена хала је већег капацитета од Хале 11, има 26 пунктова за медицинске прегледе и 28 пунктова за вакцинацију – прецизирао је Никодијевић.

Он је рекао да све протиче у најбољем реду и да је Град Београд комплетно опремио обе хале. 

– Радимо као подршка Републичком кризном штабу, Министарству здравља и верујем да неће бити већих проблема. Јуче само кренули са вакцинацијом у Хали 3, пре свега запослених у комуналним предузећима, а то су заиста људи који су радили херојски све ово време и били на терену. Данас почиње вакцинација запослених у установама културе – истакао је председник градског парламента.

Никодијевић је напоменуо да је радно време хале од 8 до 16 часова и апеловао на грађане да се пријаве преко Е-управе и дођу у заказаном термину.

– Када људи дођу без заказаног термина, онда спречавају оне који су испоштовали целокупну процедуру да приме вакцину у време када им је заказано. Зато молимо људе да се пријаве и да поштују процедуру, јер свако ко буде желео да се вакцинише имаће ту могућност. Из тог разлога смо и увели портал Е-управе да би се направио ред и смањиле гужве. Разумем и драго ми је што је велики број људи заинтересован да прими вакцину, али треба да поштујемо процедуру – рекао је Никодијевић.

Он је додао да је Град преко својих кол центара у последњих осам дана позвао више од 50.000 суграђана старијих од 65 година, а око 1.200 грађана је превезено до домова здравља. 

– Почињемо данас са припремањем Белекспоцентра на Новом Београду будући да желимо да отворимо нови пункт који је приступачан људима са Новог Београда и Земуна. После тога крећемо са припремом још једног пункта на левој обали Дунава, на општини Палилула. То је важно јер ћемо у једном тренутку имати сусрет вакцинације и ревакцинације и биће потребни много већи капацитети. Ми ћемо опремати што већи број пунктова за вакцинацију и верујем да, ако свако буде радио свој посао, све ће протећи у најбољем реду – истакао је Никодијевић и додао да има довољно вакцина и да ће свако ко буде желео примити вакцину.