петак, 5. март 2021.

Градоначелник Радојичић у Старом двору угостио градоначелника Источног Сарајева

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је данас у Старом двору градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића. Радојичић је изразио велико задовољство због прилике да са првим човеком Источног Сарајева разговара о бројним активностима и потенцијалним партнерствима у областима важним за функционисање оба града.

– Много је простора за унапређење сарадње између Београда и Источног Сарајева на различитим нивоима. У овим тешким временима српски народ, где год живео, мора се држати заједно – рекао је Радојичић.

Додао је да би сарадња између два града могла да буде унапређена у области културе, туризма, спорта и привреде.

– Туризам је посебно значајна тема и за Београд и за Источно Сарајево, и повезаност наших грађана у том сегменту је велика. У овом тренутку много Београђана је на Јахорини и у Источном Сарајеву – истакао је Радојичић, те додао да ће се разматрати даља сарадња у смислу формализовања наших добрих односа у виду ближе сарадње или братимљења ова два града.

Градоначелник Источног Сарајева је захвалио на гостопримству и изразио захвалност на пријатељском разговору градоначелника који припадају истом народу.

– Ми у Источном Сарајеву сви гледамо у Београд и Нови Сад, у српски народ у Републици Србији, који нас увек дочекује као браћу и своје суграђане, и због тога нам је пуно срце. Ми смо град са 65 хиљада становника, најзападнији смо српски град и сматрамо да заслужујемо пажњу. Када вам о тој пажњи говори градоначелник Радојичић, онда знате да имате чему да се надате, посебно у областима спорта, културе, институционалне сарадње и привреде – рекао је Ћосић.

Градоначелник Ћосић је подсетио да су бројни пројекти у шест општина већ успешно реализовани захваљујући Влади Републике Србије. Такође, изразио је захвалност Граду Београду који је као двомилионски град показао жељу за још ближом сарадњом са Источним Сарајевом.