петак, 16. април 2021.

Омладинско позориште „Дадов” најављује 259. премијеру – Представа „Шта је собар видео”

Омладинско позориште „Дадов” најављује за понедељак, 19. април, од 18 часова 259. премијеру са представом „Шта је собар видео”. Режију представе која је рађена по тексту енглеског писца Џоа Ортона потписује Срђан Карановић, професор на Факултету драмских уметности у Београда и некадашњи члан „Дадова”. Костимографију за представу урадила је Катарина Грчић Николић, а сценографију Сашко Крстев.

Главни догађај у овој урнебесној комедији енглеског писца Џоа Ортона јесте покушај угледног психијатра да прикрије своју прељубу користећи се лажима, притом уплићући себе и остале актере у све већи хаос, да би на крају био приморан да ипак каже истину не би ли спасао не само своју каријеру или брак већ и доказао сопствену урачунљивост. Комад је пун хистерије, нервозе, неуравнотежености, фрустрираности, угушених и притајених страсти. Ова комедија састављена је од низа конфузних ситуација, замена идентитета, травестије уцена, претњи, сексуалних и психолошких игрица обогаћених досеткама на тему хомосексуализма, нимфоманије, инцеста и грађанског морала у Великој Британији. Оно што је заједничко свим ликовима јесте заправо прикривено незадовољство собом и својим животом и потреба да се нешто промени, праћена свешћу о томе колико су мале шансе да се у томе успе.

Играју: Душан Матејић, Ивана Дудић, Анита Стојадиновић, Јелисавета Кораксић, Стефан Радоњић, Бранкица Себастијановић и Богдан Богдановић.

Премијера ће бити одржана у складу са свим препорученим епидемиолошким мерама, наведено је у саопштењу из овог позоришта. 

Репризе представе одржаће се 20, 21, 22. и 23. априла, такође с почетком у 18 часова.