četvrtak, 27. maj 2010.

Prvi beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

U Domu sindikata od 28. do 30. maja  održaće se Prvi beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom u organizaciji Hendi centra „Koloseum”.

Podnaslov ovogodišnjeg festivala je „Nevidljive razlike i vidljive sličnosti”, a teme kultura, sport, turizam i obrazovanje. Manifestacija je takmičarskog karaktera, a filmske projekcije će se održavati u Plavom salonu Doma sindikata i salonu Skupštine grada.

Nagrade festivala su za najbolji film – Gran pri Bosi fest 2010, najbolju režiju i najbolji scenario. Pored nagrada u takmičarskoj selekciji, van konkurencije će biti dodeljena i nagrada publike.
Otvaranje festivala je 28. maja u 12 sati na Trgu Nikole Pašića. Pored glavnog filmskog programa (takmičarski i revijalni), Bosi fest 2010 sadrži i svakodnevne prateće programe: kreativne radionice (likovna i foto-radionica) i muzički, scenski program, dečji program i tribine. Manifestacija će biti dopunjena i sajamskim događajem, koji će biti organizovan u foajeu Dvorane Doma sindikata, od 10 do 12 sati.

Realizaciju ovog festivala pomogao je Sekretarijat za kulturu. Suorganizatori su i „Šumatovačka” – Centar za likovno obrazovanje, savetodavno telo osoba sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika Beograda i Asocijacija umetnosti i medija.