petak, 16. septembar 2011.

Promocija zdravog života za osobe sa invaliditetom

Na Adi Ciganliji, na sportskim terenima  namenjenim osobama sa invaliditetom, danas je održana druga manifestacija posvećena promovisanju zdravog stila  života osoba sa invaliditetom.

– Ada Ciganlija je izletište koje je gotovo u potpunosti prilagođeno osobama sa invaliditetom. Pored toga što stalno radimo na tome da ponudimo što veći broj sadržaja osobama sa poteškoćama, organizacijom ovakvih manifestacija nastojimo da im dodatno pružimo podršku u njihovoj još većoj društvenoj integraciji. Želimo da ovakve manifestacije budu što češće i da zajednički radimo na izgradnji boljih životnih uslova za sve naše građane – rekao je direktor JP „Ada Ciganlija” Zoran Gajić.

Predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom imali su priliku da se upoznaju sa raznim individualnim i kolektivnim vežbama, kao i da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama. Osobama sa invaliditetom pridružila su se i deca četvrtog razreda OŠ „Drinka Pavlović”. Organizacija sportskog dana za osobe sa invaliditetom ima za cilj psihosocijalnu podršku osobama sa invaliditetom koje ovakvim aktivnostima mogu da nauče kako da unaprede svoj život i da im svakodnevne aktivnosti budu lakše.

– Ovakvim sportskim manifestacijama šaljemo poruku svim osobama sa invaliditetom da uz vežbanje i zdrav način ishrane, mogu kvalitetno da žive kao aktivni učesnici u svim aspektima društvene zajednice – rekao je predsednik savetodavnog tela za osobe sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika Darko Ivić.

Hendi centar „Koloseum” i JP „Ada Ciganlija”, u saradnji sa savetodavnim telom OSI pri kabinetu gradonačelnika, u maju ove godine započeli su organizaciju sportsko-rekreativnih  aktivnosti posvećenih osobama sa invaliditetom.