subota, 3. decembar 2011.

U Sava centru obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

 U restoranu „Sava“ u Sava Centru večeras je održana centralna manifestacija povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koju su zajednički organizovali Savetodavno telo osoba sa invaliditetom pri Kabinetu  gradonačelnika Beograda i Hendi centar “Koloseum”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike.

 –Ovogodišnja tema i cilj tradicionalne manifestacije, koju organizujemo šesti put, jeste  da se kroz umetnički program stavi akcenat na promociju talenta i sposobnosti osoba sa invaliditetom. Drago nam je što večerašnjem događaju prisustvuju eminentni gosti iz sveta muzike i pozorišta, kao i predstavnici nevladinih organizacija iz Beograda i Srbije i predstavnici društveno odgovornih preduzeća – rekao je Darko Ivić, predsednik Savetodavnog tela OSI pri Kabinetu gradonačelnika i istakao da je ovogodišnja proslava dobar način da se pokaže da osobe sa invaliditetom mogu da funkcionišu u svim delatnostima, kao što su pevanje, gluma i recital.

 Tokom veoma posećene večeri takođe su nastupili i Vjera Mujević,  Slavko Nikolić, Darko Varga, Milica Popović, Dah Teatar, Gudači Svetog Đorđa i mnogi drugi.