Gradski menadžer Goran Vesić posetio je mesne zajednice Vranić u Barajevu i Draževac u Obrenovcu i razgovarao sa građanima

Na tribini u Vraniću, Vesić je bio zajedno sa generalnim direktorom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozarom Veselinovićem. Građanima je predstavljeno rešenje za plaćanje višegodišnjeg duga koji je nastao tako što su građani plaćali vodu paušlno, bez merenja potrošnje za svako domaćinstvo. Zbog toga su građani, godinama unazad dobijali astronomske račune za vodu koju nikada nisu potrošili i pored toga što su obraćali nadležnima. "Naš posao je da rešavamo probleme pa i one koje smo nasledili", rekao je Vesić i dodao da mu je žao "zato što prethodno rukovodstvo Skupštine grada i Vodovoda nisu imali sluha da čuju vaše opravdane zahteve". "Vlast, a posebno lokalna treba da rešava probleme sa građanima i zato mi je drago što smo pronašli rešenje za stari dug tako da platite samo ono što potrošili, da se potpišu sporazumi sa Vodovodom kako bi se prekinuli sudski sporovi i da svaka kuća dobije vodomer kako bi se znalo tačno koliko vode se troši", poručio je meštanima Vranića Vesić i rekao da je "sva domaćinstva ubuduće moraju da plaćaju račune za utrošenu vodu". "To je naša politika da pomognemo građanima kada god možemo ali da se zna ubuduće red i da svako plaća svoje račune", rekao je gradski menadžer i poručio da će pokušati da se pronađe rešenje za snabdevanja vodom sela Beljina, Arnajevo, Rožanci, Manić i Lisovci na sličan način na koji "smo to uradili nedavno u lazarevačkim selima Stepojevac i Vrbovno kao u mnogim obrenovačkim selima".

Vesić je potom posetio obrenovačko selo Draževac zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, potpredsednikom opštine Mirkom Vraneševićem, gradskim sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem, direktorom Direkcije za puteve grada Beograda Slavišom Živkovićem i direktorom RB Kolubara Miloradom Grčićem. Gradski menadžer je obavestio građane Draževca da je gradska vlast posle potpisivanja peticiju od strane više hiljada građana koje su organizovali opštinski odbori Srpske napredne stranke iz Obrenovca, Lazrevca, Barajeva, Grocke, Sopota i Mladenovca. "U prvoj polovini jula saopštićemo nove cene za gradski prevoz u prigradskim opštinama ali već sada mogu da kažem da će one biti oko 40 odsto niže nego do sada. Decenijama su građani beogradskih prigradskih opština plaćali višu cenu javnog prevoza od građana iz centra grada. Nije normalno da mesečna markica iz Obrenovca košta 7 700 dinara a u centru grada 3275!? Posledica toga je da od 500 hiljada građana koliko u prigradskom saobraćaju koristi gradski prevoz samo njih oko 22 hiljade plaća prevoz!? Zato će cene u prigradskom saobraćaju biti snižene i skoro izjednačene sa onima u centru grada ali očekujemo da svi građani plaćaju prevoz. Pored toga, očekujemo da u prvoj polovini jula objavimo i predlog nove mreže linija gradskog prevoza koja je rađena na osnovu brojanja putnika i saobraćaja i kojom treba više da se uvaži realnost na terenu i potrebe građana. Pošto će nove cene u prigradskom saobraćaju i nova mreža linija početi da se primenjuju od oktobra građani, mesne zajednice i opštine biće u prilici da od jula šalju svoje preloge za promenu predloga Mreže linija i da tako zajedno sa gradom učestvuju u kreiranju javnog prevoza. Vesić i Čučković su obišli i školu u Draževcu gde su upoznati da škola nema ogradu kao i da se zato dvorište od strane nesavesnih autoprevoznika koristi kao mesto za divlju deponiju!? Vesić je obećao da će "biti rešen problem ograde" i dodao da je grad već predložio da "nesavesnim autoprevoznicima koji odlažu otpad van deponija kao jedna od mera uz krivičnu prijavu oduzimaju kamioni".

Obraćajući se građanima, Vesić je istakao da je od kako je "izabran na funkciju gradskog menadžera svaki dan na terenu u razgovoru sa građanima". "Ova gradska vlast se razlikuje od prethodnih po tome što mi pričamo sa ljudima, slušamo šta ih tišti i pokušavamo da zajedno nađemo rešenja ili da objasnimo zašto neki problem trenutno ne može da se reši. To je odgovoran pristup i sprovodićemo ga dosledno se dok obavljamo ove funkcije", poručio je gradski menadžer Goran Vesić građanima.