subota, 28. maj 2016.

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio izložbu „Belgrade to Bowie”

Gradski menadžer Goran Vesić svečano je otvorio izložbu fotografija Brajana Rašića „Belgrade to Bowie” i najavio da će Beograđani i posetioci našeg glavnog grada u naredna tri meseca moći da uživaju u nesvakidašnjem omažu velikom britanskom muzičaru. 

– Osim fotografija, pred publikom će se naći i retrospektiva filmova i koncerata Dejvida Bouvija, a glavni grad uskoro će dobiti i mural s njegovim likom. To je nešto što smatram da pripada Beogradu. Na ovaj način Beograd pokazuje da je otvoren grad, ali i da ima nešto što drugi nemaju – istakao je Vesić.

On je izrazio zahvalnost našem velikom fotografu, ali i Barbari Garčević, koja je uz pomoć glumca Sergeja Trifunovića učinila ovu ideju mogućom, kao i „Rajfajzen banci” i „Kinoteci”. 

Brajan Rašić je na otvaranju poručio da mu je velika čast da sa svima podeli dvadesetak godina svoje saradnje sa velikim umetnikom, kojeg je, kako je naveo, bilo vrlo lako voleti nekad, kao i sada. 

– Od začetka ideje do njene realizacije prošlo je tri godine. Pun sam emocija i ponosan sam – istakao je Rašić. 

Na izložbi koja će trajati do 21. avgusta u „Kinoteci”, predstavljeno je više od sto fotografija Brajana Rašića, koji je bio ekskluzivni fotograf Dejvida Bouvija. 

Događaju su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života, kao i predstavnici Gradske uprave, između ostalih, zamenik direktora Službe za informisanje Boris Jovanović.