utorak, 6. septembar 2016.

Siniša Mali obišao novootvoreni vrtić u Zemun polju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas novootvoreni vrtić „Oaza”, koji se nalazi u prostoru objekta „Elektronske industrije” u Zemun polju. Događaju su prisustvovali gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić i direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović. 

Gradonačelnik je tom prilikom naveo da nov vrtić, koji je napravljen po savremenim standardima, ima mesta za oko tri stotine mališana. 

– Siguran sam da će deca u njemu uživati i kvalitetno provoditi svoje vreme. Na nama je da nastavimo da gradimo nove objekte, pa ćemo tako u narednom periodu otvoriti vrtiće u Ovči i Altini. Posebno mi je drago to što se i privatni vrtići otvaraju širom grada, a do sada je u takve ustanove upisano više od pet i po hiljada dece. Sve to opravdava našu odluku da privatne predškolske ustanove uključimo u proces subvencionisanja – naglasio je Mali.

Gradonačelnik je podsetio da je 2013. oko 11 hiljada mališana upisano ili je tražilo upis u predškolske ustanove u Beogradu, dok ih je ove godine bilo gotovo 22 hiljade. 

Dejan Matić je najavio da će uskoro u Ugrinovcima biti otvoren novi vrtić, i to u adaptiranim prostorijama doma kulture. Sa takvom politikom će se nastaviti, istakao je Matić, kako bi 1.300 neupisane dece sa teritorije ove opštine našlo svoje mesto u vrtićima.

Direktorka PU „Dr Sima Milošević” Jasmina Bouali Stanojković navela je da je,  shodno i svom nazivu, novi vrtić oaza za decu, zaposlene i roditelje. Kako je dodala, u objektu će se raditi po „Montesori programu”, koji je do sada pokazao dobre rezultate u objektu „Petar Pan” u Batajnici.