četvrtak, 8. septembar 2016.

„Bebi servis” postao privredno društvo, usluga još pouzdanija

Skupština Grada Beograda na današnjoj sednici osnovala je Privredno društvo za čuvanje i negu dece u porodici „Bebi servis Beograd” D.O.O. Cilj ove odluke je obezbeđivanje pouzdane i stručne usluge čuvanja i nege dece u porodici. Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić je podsetila da „Bebi servis” kao usluga u Beogradu funkcioniše od 1988. godine i to u okviru predškolske ustanove Stari grad.

–    Osnivanje privrednog društva rezultat je brojnih zakonskih promena koje su nastale u međuvremenu. Status je promenjen i zbog toga da bi usluga bila funkcionalnija, uspešnija i dostupnija roditeljima. Novi status omogućava i zapošljavanje stručnih saradnika, što će se i raditi posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje. Veći broj zaposlenih znači i veći obuhvat dece kojima će se pružati ova usluga – navela je Snežana Đurić. Na sednici je doneto i rešenje o imenovanju Skupštine ovog privrednog društva.

Prihvaćena je i informacija o poslovanju JP „Sava Centar”, kao i zaključak o prenosu akcija u vlasništvu Grada Beograda u PKB-u na Republiku Srbiju. Očekuje se formiranje komisije koja će izvršiti presek stanja poslovanja JP „Sava centar” i predložiti određene mere kako bi se stanje u ovom preduzeću stabilizovalo, uključujući i planove za rekonstrukciju objekta. Očekuje se da izveštaj o tome bude podnet skupštini do kraja tekućeg meseca. Stabilno poslovanje JP „Sava centar” u interesu je ne samo Grada Beograda već i beogradske privrede jer bi imalo pozitivne efekte na turizam, ugostiteljstvo i drugo.

Skupština Grada Beograda izmenila je i odluku o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd i donela odluke o promeni osnivačkih akata Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju i SRC „Pionirski grad”. Data je saglasnost i na izmene statuta četiri javna preduzeća.