petak, 16. septembar 2016.

Najbolji voždovački đaci otišli na nagradno putovanje

Učenici 16 osnovnih škola sa Voždovca koji su postigli najbolje rezultate iz oblasti sporta nagrađeni su trodnevnim putovanjem po Srbiji, pod nazivom „Sportom kroz istoriju”. Njih je danas na put ispratio predsednik gradske opštine Aleksandar Savić, poželevši im da se odmore, upoznaju Srbiju i njenu istoriju, a kada se vrate da nastave dobro da uče i postižu uspehe u sportskim aktivnostima. On je dodao da će opština nastaviti da ulaže u omladinu i školski sport kroz programe slične ovom „sa željom da se postignu još bolji rezultati u razvoju naše dece”.

U okviru programa školskog sporta, koji realizuje Gradska opština Voždovac,  učenici će obići kulturno-istorijska mesta: spomenike na Mišaru i Ceru, manastire Tronošu i Lelić i spomen-kuće Vuka Karadžića u Tršiću i  Desanke Maksimović u Brankovini, crkve, muzeje i druga značajna mesta.

Najbolja 32 voždovačka đaka na put su krenula u pratnji prof. dr Vladislava Ilića, direktora Visoke strukovne škole Akademija fudbala iz Beograda, koji će učenicima održati stručna predavanja o istoriji sporta.