četvrtak, 22. septembar 2016.

Siniša Mali: Zajedno sa građanima Beograd činimo lepšim i zelenijim

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obratio se danas na završnoj svečanosti povodom četrnaeste akcije „Za zeleniji Beograd”, koju tradicionalno organizuje Javno komunalno preduzeće „Zelenilo –  Beograd”. Kako je tom prilikom naglasio, grad se svakog dana bori za zeleniji Beograd, uređujući velik broj parkova i zelenih površina.

– Svakog dana radimo na tome da glavni grad bude lepši, humaniji i zdraviji za život. Otuda mi je ova manifestacija jedna od najomiljenijih jer omogućava da se što veći broj sugrađana uključi u taj posao. Bez vas ne bismo bili ovako uspešni i veoma je važno da svaki građanin da doprinos stvaranju lepšeg Beograda. Nadam se da će vam ovo dati motivaciju i nove lepe ideje u godinama koje dolaze – poručio je Mali ovogodišnjim dobitnicima nagrada. 

Gradonačelnik je naglasio da samo svi zajedno možemo da učinimo grad boljim. On je izrazio i zahvalnost zaposlenima u „Zelenilu”, kao i rukovodstvu ovog preduzeća.

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević je podsetio da gradonačelnik dolazi na svečanost drugu godinu zaredom, što daje poseban impuls svima u preduzeću. 

– Na inicijativu gradonačelnika uveli smo dve nove kategorije: najlepša okućnica, koja svakako doprinosi opštem utisku našeg grada, i razdvojili smo poslovne objekte na one manjeg i one većeg kapaciteta. Tako da ove godine imamo više nagrađenih, a bilo je i više kandidatura, s čime smo veoma zadovoljni. Svi smo na istom zadatku, a to je da grad učinimo lepšim mestom za život i da budemo ponosni na njega – rekao je Stanojević. 

Na svečanosti su dodeljene nagrade i zahvalnice pojedincima, koji su uređenjem balkona, dvorišta i zelenih površina dali svoj doprinos zdravijem, zelenijem i lepšem Beogradu. Cilj akcije je podizanje ekološke svesti građana o važnosti očuvanja postojećih i podizanja novih zelenih površina u Beogradu, kao i promovisanje kulture življenja. Ove godine dodeljena je 21 nagrada (po tri u sedam kategorija), kao i dve specijalne nagrade, a čast da ih dobitnicima uruči pripala je pomoćniku gradonačelnika Borku Milosavljeviću.

Dobitnici nagrada za najlepši balkon okrenut prema ulici Daliborka Stanić i za najlepšu zelenu površinu oko stambenog objekta Rade Tokalić istakli su da je uloženo malo truda i pažnje, a da je zadovoljstvo veliko. Nagrada znači kao podsticaj za dalje, a posevećuju je deci i budućnosti. Obećali su da će istrajati i nadalje u svemu što rade, „zbog lepše duše grada Beograda”.

Za podršku akciji zahvalnice je dobilo i sedam opština, kao i „Beokom” i Služba za informisanje grada Beograda. Događaju su prisustvovali predstavnici Gradske uprave i javnih preduzeća.