sreda, 17. maj 2017.

Dodeljena nagrada „Duga”, grad intenzivirao podršku manifestaciji

Nagrada „Duga” Gej strejt alijanse dodeljena je danas u Skupštini grada Beograda, a događaju je ispred Gradske uprave prisustvovala načelnica Sandra Pantelić. Ona je tom prilikom naglasila da Grad Beograd već petu godinu podržava ovu manifestaciju, a od ove godine ta podrška je intenzivirana. 

Načelnica Gradske uprave, koja je i koordinatorka Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama u Beogradu, uzela je učešće kao član žirija za dodelu tradicionalne nagrade „Duga”, koja je ustanovljena s ciljem da podstiče i afirmiše promociju i zaštitu osnovnih ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji.

Dobitnica nagrade za 2016/2017. godinu je ministarka Ana Brnabić. Nagrada joj je uručena na svečanosti u Skupštini grada Beograda, a ona je tom prilikom istakla da je čitava vlada na čelu s premijerom napravila u prethodne tri, četiri godine ogroman iskorak, te da joj je drago što je deo tog hrabrog i odgovornog tima. 

Nagrada „Duga” dodeljena je peti put, a prethodni dobitnici su oficir za vezu sa LGBT zajednicom MUP-a Srbije Aleksandar Stojmenović, ministarka Jadranka Joksimović, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević, dok je prvu nagradu dobilo Odeljenje za rad sa zajednicom MUP-a Srbije.