utorak, 30. maj 2017.

Stručni skup „Nove tehnologije u energetici” na Mašinskom fakultetu

Smatramo da saradnja Grada Beograda i univerziteta mora i trebalo bi da bude na još višem nivou i upravo smo iz tih razloga na Mašinskom fakultetu održali stručnu konferenciju koja prati najnovije trendove vezane za energetiku, poput energetske efikasnosti u saobraćaju ili zaštite životne sredine, rekao je v. d. sekretara za energetiku Marko Stojanović na stručnom skupu „Nove tehnologije u energetici”. 

Skup je održan na Mašinskom fakultetu, a Stojanović kaže da je glavni cilj manifestacije popularizacija tema koje su bitne iz ovog domena.  

– Vrlo nam je značajno da smo u okviru čitave ove akcije imali podršku Beogradskog univeziteta. Naš cilj je da ova manifestacija postane tradicionalna, a ovo su počeci koji bi trebalo da doprinesu da saradnja sa univerzitetom, čak i u organizacionom delu, bude još kvalitetnija – rekao je Stojanović.

Vršilac dužnosti sekretara za zaštitu životne sredine Goran Trivan ističe da će se broj učesnika „Nedelje energije” sigurno povećavati iz godine u godinu. 

– Jako je važno što je Sekretarijat za energetiku, uz malu pomoć Sekretarijata za zaštitu životne sredine, odlučio da organizuje manifestaciju koja ima izuzetan značaj za zaštitu životne sredine. Ova manifestacija bi trebalo da postane tradicionalna, jer je sigurno da će se broj učesnika iz godine u godinu povećavati, što je jedan od načina da dođemo do većeg broja ljudi i institucija koji su zainteresovani za sve aspekte energije. Trošenje energije ili konzumiranje na neki drugi način je deo svakodnevice i svaku civilizaciju generalno obeleži vrsta energije koju koristi – ocenio je Trivan.