sreda, 31. maj 2017.

Beograd nastavlja da ulaže u energetsku efikasnost

Konferencija „Beograd – šampion energetske efikasnosti”, koja se održava u okviru „Nedelje energije 2017“, održana je u „Sava centru”. Vršilac dužnosti sekretara za energetiku Marko Stojanović istakao je da Grad Beograd želi da promoviše sve što je urađeno na polju energetike i zaštite životne sredine. 

Stojanović je naglasio da je današnja konferencija u „Nedelji energije”, sa stanovišta Grada Beograda i njegovih energetskih projekata, izuzetno značajna.

– Želimo da pokažemo da je Beograd pravi šampion u regionu kada su u pitanju energetska efikasnost i zaštita životne sredine. Zbog toga je ova konferencija za nas veoma bitna, kako bismo zajedno sa kolegama iz gradskih preduzeća i ostalih sekretarijata prezentovali stručnoj javnosti projekte koji su završeni i one koji su u toku. Govorićemo o konkretnim stvarima i našem opredeljenju da nastavimo sa takvom energetskom politikom i još većim stepenom zaštite životne sredine – rekao je Stojanović. 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici gradskih komunalnih preduzeća – Dušan Savković iz GSP „Beograd”, Bojan Bogdanović iz „Beogradskih elektrana”, Biljana Vlajić iz „Parking servisa”, kao i Nataša Đokić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine. 

Predsednica CEDEF-a dr Ana Bovan istakla je da je Srbija već uskladila većinu propisa sa Evropskom unijom kada su u pitanju energetska efikasnost i zaštita životne sredine. Prema njenim rečima, „Nedelja energije 2017” u Beogradu deo je šireg koncepta „Nedelje održive energije EU”, koja se održava od 2006. godine.