petak, 2. jun 2017.

„Beogradsko sajmište – povratak u budućnost”

U okviru Tribine ljubitelja istorije Beograda, u Konaku kneginje Ljubice, u ponedeljak, 5 juna, u 18 časova, prof. dr Zoran Đukanović sa Departmana za urbanizam Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu održaće predavanje na temu „Beogradsko sajmište – povratak u budućnost”.
Istoimena izložba može se u Konaku kneginje Ljubice pogledati do  20. juna. 

Izložba „Beogradsko sajmište – povratak u budućnost” deo je većeg projekta Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Muzeja grada Beograda, a njen cilj je da se, korišćenjem tradicionalnih i najsavremenijih multimedijalnih tehnika prezentacije, najširoj javnosti skrene pažnja na karakteristike, značaj i vrednost arhitekture Beogradskog sajmišta. Cilj je, isto tako, da se ukaže i na značaj  međunarodnih i nacionalnih sajamskih izložbi koje su tu održane od otvaranja Beogradskog sajmišta  1937. godine, pa do početka Drugog svetskog rata, kada je ovaj prostor postao zloglasni koncentracioni logor.

Izložbu su, pod vođstvom svojih profesora i kustosa Muzeja grada Beograda, uradili studenti master studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.