ponedeljak, 12. jun 2017.

Nagrada „Isidora Sekulić” uručena Labudu Dragiću

Nagrada „Isidora Sekulić” za 2016. godinu svečano je uručena danas u Skupštini grada književniku Labudu Dragiću za roman „Kukavičja pilad”, u izdanju Srpske književne zadruge. Novčanu nagradu u iznosu od 120.000 dinara dobitniku je uručila  predsednica gradske opštine Savski venac Irena Vujović, a povelju i plaketu predsednik žirija Petar V. Arbutina.

Književnu nagradu „Isidora Sekulić” Opština Savski venac dodeljuje od 1968. godine, a Labud  Dragić je njen 67. dobitnik, pošto su prvih godina dodeljivane po dve, tri, a jednom čak i četiri nagrade, u žanrovima u kojima je pisala Isidora Sekulić.

Kako se književna nagrada od ove godine dodeljuje u sklopu manifestacije „Isidorini dani”, večeras od 20 časova u Kući kralja Petra Petra Prvog (Vase Pelagića 40) biće okrugli sto „50 godina nagrade”. Manifestacija se nastavlja u utorak, 13. juna, od 20 časova, sa prigodnim programom i književnom večeri u Kući kralja Petra na Senjaku. Zainteresovani posetioci će biti u prilici da pogledaju kratku projekciju dokumentarnog filma o Isidori Sekulić, a potom će nastupiti hor „Kraljica Marija”. Tokom programa čitaće se odlomci iz dela Isidore Sekulić. Ulaz je slobodan.