sreda, 9. avgust 2017.

Uputstvo za organizovanje događaja u Beogradu

U Beogradu se tokom godine održi više od 600 manifestacija. Kako bi procedura za organizovanje događaja bila u skladu sa zakonom, Privredna komora Srbije, Udruženje za turizam i Grad Beograd i Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima napravili su uputstvo („Procedura za dobijanje dozvole za organizovanje događaja”), koje sadrži neophodne korake koje organizatori manifestacija moraju da prate ukoliko žele da organizuju neki događaj u prestonici.

Ovo uputstvo predstavlja početnu tačku za buduće organizovanje manifestacija, s obzirom da su sada na jednom mestu dostupne, odnosno objedinjene sve potrebne informacije vezane za organizaciju događaja. Privredna komora Srbije i Grad Beograd vršiće ubuduće obuke za organizatore manifestacija na nivou cele Srbije, imajući u vidu da je postupak isti u svim lokalnim samoupravama.

Za sve informacije Beograđani mogu pozvati Beokom servis na besplatan broj telefona 0800 11 00 11 iz fiksne telefonije „Telekoma” i na broj 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.