subota, 16. septembar 2017.

Mladenović otvorio prvi Sajam rekreacije i fitnesa „Belfis 2017”

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović svečano je danas otvorio prvi Sajam rekreacije i fitnesa „Belfis 2017” koji se, do 17. septembra, održava u Belekspo centru. 

On je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje prvom sajmu ovog tipa u glavnom gradu Srbije, kao i nadu da će manifestacija postati tradicionalna. 

– Grad Beograd duži niz godina uspešno sarađuje sa Savezom za fitnes i rekreaciju Srbije i trudi se da pobošlja uslove rada svih fitnes klubova u prestonici. Takođe, Grad Beograd puno ulaže u stvaranje bolje infrastrukture za rekreativce, otvarajući teretane na otvorenom, staze za trčanje i sportske terene – naveo je Mladenović. 

On je podsetio da je sve veća ekspanzija fitnesa i rekreacije i kod nas i u svetu zbog čega je veći značaj, kako je istakao, ovakvih i sličnih manifestacija. 

Predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanovski dodao je da su se na sajmu pojavili svi bitni čionici od značaja za sportsku rekreaciju u Beogradu i Srbiji. Takođe su prisutni i predstavnici više fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa različitih univerziteta, istakao je Stojanovski.
 
Sajam organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda koji se, od 15. do 17. septembra, održava u Belekspo centru na Novom Beogradu.