petak, 8. mart 2019.

Konferencija „Žene žive i na selu”

Član Gradskog veća, Fadilj Eminović prisustvovao je danas otvaranju statusne konferencije „Žene žive i na selu” koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković.

Konferencija je održana pred početak nacionalne kapmanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama, borbu protiv porodičnog nasilja, kao i podizanje svesti o značaju preventivnih zdravstvenih pregleda.

-Žene iz ruralnih sredina zaslužuju da se na njih podjednako obrati pažnja kao na žene iz urbanih sredina, a zahvaljujući ovakvoj konferenciji i budućoj kampanji žene sa sela će dobiti podršku i pomoć kroz seriju tribina na kojima će se sa njima  razgovarati – naveo je Eminović. 

On je dodao da je ovo dobar način da se osnaže žene preduzetnice, žene u borbi protiv porodičnog nasilja, ali i da se ohrabre da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima.

Pored predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, na konferenciji govorili su ministar Zoran Đorđević, ministarka Slavica Đukić Dejanović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, UN Woman Milana Rikanović, ambasadorka Rumunije u Beogradu Oana-Kristina Popa.