nedelja, 14. april 2019.

Određena lokacija za gradnju Tiršove 2 u Deligradskoj ulici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije.

Predsednik Vučić je podsetio da je investicija vredna 110 miliona evra i poručio da ulaganja u kliničke centre drastično menjaju sliku srpskog zdravstva i cele Srbije, podižu standard građana i obezbeđuju znatno bolju zdravstvenu negu.

On je tom prilikom najavio da će na proleće naredne godine početi radovi na izgradnji Tiršove 2, kao i da je odvojena lokacija za gradnju u Deligradskoj ulici.

Prema njegovim rečima, ostalo je da se reši još nekoliko problema i na proleće sledeće godine kreće se sa izgradnjom nove dečje klinike – Tiršove 2. 

– To su onda ne samo drastične i dramatične promene već i nešto što nismo mogli ni da sanjamo. I za sve to ćemo imati dovoljno novca – rekao je Vučić i dodao da je jutros na tu temu razgovarao sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Vučić je istakao da je ulaganje od 110 miliona evra u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže u izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare, a ceo posao bi trebalo da bude završen do avgusta 2021. godine.

Kako je rekao, kada se uzme u obzir da će obnova Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu koštati između 35 i 40 miliona evra, Kliničkog centra u Kragujevcu oko 35 miliona, a obnova KCS 110 miliona evra, vidi se koliko Srbija ima više novca i koliko sada može da se radi.