četvrtak, 18. april 2019.

Učešće Grada Beograda u projektu „Specijalna Olimpijada Srbije”

Član Gradskog veća Fadilj Eminović primio je danas potpredsednika Specijalne Olimpijade Sorena Palumba i direktora Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandra Stanojevića sa kojima je razgovarao o saradnji na trogodišnjem projektu koji se realizuje ove nedelje u celoj Srbiji. 

– Specijalna Olimpijada Srbije sprovodi se u našoj zemlji. Trogodišnji projekat ,,Učimo Zajedno. Igramo Zajedno” namenjen je prevashodno spajanju dece iz redovnih i specijalnih škola kroz sport i različite tipove sportskih aktivnosti – rekao je Eminović.

On je istakao da se u Beogradu svake godine realizuje veliki broj aktivnosti i sportskih takmičenja u cilju unapređenja života ljudi sa invaliditetom. 
Stanojević je rekao da se ovaj projekat sprovodi u 12 gradova naše države. Grad Beograd, kao najveći grad, zauzima posebno mesto u projetku, te je sastanak sa profesorom Eminovićem bio od izuizetne važnosti, istakao je Stanojević.

Potpredsednik Specijalne Olimpijade Soren Palumba izjavio je da Beograd raspolaže izuzetno stručnim kadrom koji radi u ovoj oblasti i da su lokalne samouprave dobro reagovale i založile se za realizaciju projekta.

Pored Srbije, ovaj projekat se sprovodi u još 13 država sveta i uključiće u svoje aktivnosti više od pola miliona dece sa intelektualnom ometenošću i bez nje.

Sastanku su prisustvovali senior direktorka Specijalne Olimpijade koja je zadužena za inkluzivne škole Hejli Bernaki i Ifa Gudson, senior menadžer na projektima Specijalne Olimpijade.