subota, 15. jun 2019.

Vesić: Rekonstrukcija tri kilometra bulevara do 20. decembra

Radovima na prvoj fazi, od Ruzveltove do Takovske ulice, danas je otpočela rekonstrukcija četiri velika bulevara, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, koja će trajati 200 dana, izjavio je za RTS zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da je danas u svim dnevnim novinama objavljen flajer u kome je do detalja objašnjeno kako će se odvijati radovi i koje izmene u saobraćaju očekuju građane. 

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija je podeljena u tri faze. Prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra.

 – Ove ulice nisu rekonstruisane više od 80 godina, menjamo kompletnu infrastrukturu, kanalizaciju, vovovodne cevi koje su na nekim mestima stare i preko 50 godina, a menja se infrastruktura za grejanje i gas. Pored toga, radi se kompletna rasveta koja će biti pokrivena video-nadzorom, a svi trotoari će biti popločani. Radi se i zamena svih tramvajskih šina, kompletna kontaktna mreža, što znači da je reč o pravoj rekonstrukciji i da desetinama godina neće morati ništa da se radi – istakao je Vesić.

S obzirom na to da je juče počeo školski raspust i da se tada saobraćaj u gradu smanji za oko 30 odsto, a od 1. jula to smanjenje ide i do 45 procenata, on je istakao da će ovi letnji meseci biti iskorišćeni da se završi deonica od Ruzveltove do Takovske, koja će biti gotova do 20. avgusta, ali i četiri velike raskrsnice.

 – To su raskrsnice u Starine Novaka, Francuskoj, Takovskoj i Bulevaru despota Stefana. Po jedna saobraćajna traka će sve vreme biti prohodna, a to znači da nijednog časa, osim kada se bude baš asfaltiralo, što će se raditi noću između subote i nedelje, raskrsnice neće biti zatvorene za saobraćaj. Tako ćemo do 1. septembra imati završene sve četiri velike raskrsnice. To je skoro tri kilometra bulevara i ovako veliki radovi se nisu obavljali dugo u centru grada. Mi uređujemo grad, što je dobro za sve građane, i na taj način dobijamo moderne ulice. Sada su one u jako lošem stanju, a Beograd ne zaslužuje da ima taklve ulice jer je Beograd uređen grad – rekao je Vesić.